Termisk træghed

Termisk træghed samt en tæt og holdbar konstruktion er afgørelse for beboernes varmekomfort og bekvemmelighed; endvidere har de to faktorer en stabiliserende virkning på funktionen af hele opvarmnings- og kølesystemet. Dermed kan varmesæsonen i massive bygninger starte senere og afsluttes tidligere – hvilket naturligvis medfører reduktion af vedligeholdelsesudgifterne og miljøpåvirkningen. 

Anvendelse af en massiv konstruktion kombineret med en meget god varmeisolering anses for at være den mest gavnlige løsning på opnåelse af en høj termisk træghed i bygningen. Dermed bliver varme (el. kulde) akkumuleret indendørs, og varmeisolering gør, at den ikke slipper ud fra huset.
I budiHOME udgør termisk træghed en kombination af: 
  • en massiv og akkumulerende konstruktion
  • en konstruktion udført med høj præcision, 
  • særlig montering af vinduer og tilbehør 
    (en såkaldt montering med tre isoleringslag), 
  • et isoleringslag i trelags ydervægge,
  • og en nøjagtig kvalitetskontrol af ethvert af disse elementer 
Kombinationen af alle ovenstående faktorer gør, at budiHOME huse opfylder byggestandarderne til året 2021, dvs. WT2021. Vi har taget endnu et skridt fremad og vi tilbyder også NF40 energipakker, hvilket gør vores bygninger endnu mere miljøvenlige og energieffektive. NF40 pakken kombineret med et solcelleanlæg skaber et energineutralt hus.  
check
KORT VARMESÆSON
Husets termiske træghed muliggør maksimering af effektiviteten af hele opvarmnings- og kølesystemet - man kan starte varmesæsonen om vinteren på et senere tidspunkt og holde op med at opvarme huset tidligere; hvorimod om sommeren er der intet behov for at nedkøle huset, bortset fra HCR-systemet. 
check
REDUKTION AF VEDLIGEHOLDELSESUDGIFTERNE
Bygningens termiske træghed medfører en væsentlig reduktion af omkostningerne til opvarmning om vinteren og nedkøling om sommeren
check
MILJØMÆSSIGE FORDELE
Et mindre energiforbrug til opvarmning og nedkøling af huset gør det muligt at reducere CO2- emissionerne
check
ØGET PRÆSTATION AF OPVARMNINGS- OG KØLESYSTEMET
Termisk træghed har en stabiliserende virkning på funktionen af hele opvarmnings- og kølesystemet, hvilket gør, at anlæggene opnår deres maksimale ydeevne.